The Hadley

WINNER: Best Interior Merchandising of a Common Area

Marketing Projects
Contact: Multifamily Pillars of the Industry Awards
pillars@nahb.org

The Hadley lobby
The Hadley waiting area
The Hadley kitchen clubhouse
The Hadley game room
The Hadley TV room
The Hadley private room

Location: Mountain View, CA
Award Applicant: Prometheus Real Estate Group
Architect: BDE Architecture
Developer/Interior Merchandiser/Marketing Firm/PR/Advertising Firm: Prometheus Real Estate Group
General Contractor: Palisade Builders
Interior Designer: Brand Bureau
Web Designer: Rhythm Agency
Project Website: prometheusapartments.com

Project Statement

The Hadley, a 471-unit multifamily development in Mountain View, Calif., is a 10-minute bike ride to downtown Mountain View and Sunnyvale (and Caltrain stations). The project comprises five floors of residential units and amenities over two subterranean parking levels.

The site was formerly the home to the Mount Eden Floral Company, a family-run flower mart founded by Yoshima Shibata. The Hadley pays homage to Mr. Shibata’s beloved florals with vibrant coloration, texture, Japanese wood blocking, and a connection to nature. The Hadley (meadow in Old English) retells this story by designing the spaces, art, amenities, and experience. The result is a one-of-a-kind environment.

The building features architectural variation along its facade and massing, which steps down on the west, breaking up the building to better integrate with the adjacent residential neighborhood. The indoor-outdoor connection is a signature feature, including the rooftop experience providing views of the mountains and Silicon Valley, with folding glass doors that open to a barbecue, al fresco dining, and a heated spa. The pool deck has an outdoor kitchen, barbecues, and cabana trellis seating. The outdoor theater evokes the camping vibe with Tivoli lights and hammocks. And the indoor theater has a cozy living room aesthetic.

Adjacent to both is the concession area, making it easy for popcorn and snacks for those special movie screenings. The project centers on a one-acre public park. The site has abundant green space surrounded by trees featuring two primary and five secondary courtyards.